Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek az önvédelemről képes leírás - Önvédelem - módszerek és eszközök, oktatás.tlap.hu
részletek »

Cikkek az önvédelemről - Önvédelem - módszerek és eszközök, oktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: onvedelem.tlap.hu » Cikkek az önvédelemről
Keresés
Találatok száma - 12 db
A gyerekek önvédelme

A gyerekek önvédelme

A kempo alapvető célja, hogy használható önvédelmi technikákat tanítson meg. Az önvédelemre nemcsak fizikailag, de lelkileg is fel kell készülni. Készen kell állni a támadásra, és a stresszes helyzetben ki kell tudni választani a legmegfelelőbb cselekvést. A kempo megtanít arra, hogyan kell viselkedni egy agresszív helyzetben. Sokan lebénulnak, nem tudják mi a helyes, mit kell tenni. A felkészített kempos azonnal felméri a helyzetet, és az erőviszonyoknak, és a szituációnak megfelelően sikerrel oldja meg. A lelki felkészítés mellett természetesen a kempos mozdulatok teljes körű ismerete, a technikák alkalmazni tudása adja a magabiztosságot, és a sikerességet. Az önvédelem kemény munkával megtanulható. Kempozz, és félelem nélkül élheted mindennapjaidat, mert féljen az, aki megtámad téged!

Alkotmányos jog az önvédelem

Alkotmányos jog az önvédelem

Politikusok sajtóban tett hangzatos nyilatkozatai és egynémely félresikerült, politikai marketingnek is minősíthető híradás dacára lényegében semmi sem változott: ugyanakkora kockázatot vállal, aki megpróbálja védeni önmagát és javait, mint korábban.

Dobócsillag és elektromos sokkoló

Dobócsillag és elektromos sokkoló

Aki bírónak áll, nem számíthat százszázalékos védelemre. A bíróságok többségében nincs a fegyverek kiszűrésére szolgáló beléptetőrendszer. Őrökkel figyelt, bekamerázott tárgyalóterem pedig csak néhány akad.

Kempo magazin hírek
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben
Kempo - önvédelem és harcművészet egyben A kempo komplex harcművészet. Komplexitását az adja, hogy több stílus jegyeit, mozdulatait foglalja magába. Mivel a kempo harcművészet és küzdősport, ezért a küzdelem is szerepet kap benne. A kemposok különböző versenyszámokban tudják összemérni erejüket és technikai tudásukat. A technikai számokban kiderül, ki tudja a legjobban kivitelezni a mozdulatokat. A...
Magyar kemposok sikere Németországban
Magyar kemposok sikere Németországban Két magyar fekete öves kempos kapott meghívást a német viadalra. Nagy...
Kempo reggeltől estig
Kempo reggeltől estig A kemposok életében egy olyan rendezvény időpontja közeledik, amelyre csak a...
Elektromos sokkoló egy fővárosi iskolában

Elektromos sokkoló egy fővárosi iskolában

Öt tanulót vizsgáltak meg a mentők egy fővárosi általános iskolában, miután felmerült annak gyanúja, hogy elektromos áramütés érte őket. Kiderült, egy kínai piacon vásárolt elektromos sokkoló járt kézről-kézre, ezzel rázták meg egymást a gyerekek.

Kempo az igazi harcművészet

Kempo az igazi harcművészet

A zen bu kan kempo harcművészet, küzdősport és önvédelem. Most a kemporól mint harcművészetről néhány szó. Miért harcművészet a zen bu kan kempo? Azért mert egy kempo edzésen a tanulók nem csak küzdenek, nem csak megtanulják magukat megvédeni, hanem - fegyelmet és önfegyelmet tanulnak, - tisztelik a másikat, tisztelik a tudást, - fejlesztik mozgáskoordinációjukat formagyakorlatokkal, fegyveres formagyakorlatokkal - a kempo szó és a kempo rendszere is japán gyökerekre utal - japán szakkifejezéseket használunk!

Lazítani akar a törvényhozás a fegyvertartás szabályain

Lazítani akar a törvényhozás a fegyvertartás szabályain

Az Országgyűlés a hétfői ülésén szavazhat a fegyvertartás szabályainak lazításáról és a tavaly év végi LMP-s demonstráció után büntetőeljárás alá vontak közkegyelméről szóló javaslatokról. A határozathozatalok után a Volánbusz 2003-as reorganizációjának vizsgálata kerül terítékre több, korábban kezdett vita folytatása mellett.

Légpisztoly helyett gépkarabéllyal

Légpisztoly helyett gépkarabéllyal

Szentendrén, az HM Altiszti Akadémián már a negyedik hete tart a nem katonai oktatási intézményben végzett tiszti és altiszti állomány tanfolyama. A kiképzési terv szerint a kurzuson részt vevők a napokban teljesítették a számukra előírt lőkiképzési foglalkozásokat.

Mit használhatsz?

Mit használhatsz?

20.§ A bv. szervezetnél rendszeresített könnygáz, elektromos sokkoló eszköz, illetve gumibot alkalmazható a) az életet, a testi épséget, a személyi szabadságot, illetve a vagyonbiztonságot közvetlenül sértő vagy veszélyeztető támadás elhárítására; b) az intézkedéssel szembeni aktív ellenszegülés megtörésére.

Önvédelem a jogban

Önvédelem a jogban

Az augusztustól életbe lépett Btk. módosítás értelmében kitolódtak a jogos védelem határai. Alapjaiban azonban az önvédelemhez való jog ezzel nem változik. Az Amerikai Egyesült Államokban például a szabad fegyvertartás és viselés egyértelmű jelzése annak, hogy a polgárnak alkotmányos joga megvédeni magát a jogtalan támadásokkal szemben. Ezt a történelmi gyakorlat alakította így, amikor a frissen kialakuló települések lakói, civil önszerveződéssel, erős autonómiával, saját önkormányzati irányítással kénytelenek voltak saját és közösségük élet- és vagyonbiztonságát megszervezni, megoldani.

Hirdetés
Önvédelemről

Önvédelemről

Ahogyan már ígértem, a mai (ha rosszindulatú szeretnék lenni magammal, akkor ez évi) téma a birtokvédelem, lakásvédelem lesz. Beszéltünk már rengeteg szituációról, helyszínről, az utcától kezdve a különböző közlekedési eszközökön előforduló lehetséges támadásokig.

Sokkolók

Sokkolók

Az Amnesty International után már az EP illetékes albizottsága is úgy véli: a Bizottságnak alaposabban a tagállamok körmére kellene néznie, miután a Huszonhetek egy része még mindig nem alkalmazza megfelelően a kínzásra használható eszközök tilalmáról szóló jogszabályt.

Védd meg magad!

Védd meg magad!

A kempo egy olyan harcművészet, amelynek ősi alapjai vannak, de a mai kor kihívásainak is meg tud felelni. Több harcművészeti stílust mozgásanyagát ötvözi, és formálja egyetlen hatékony harcművészetté. Megtalálhatók benne a formagyakorlatok, az esések és a dobások, a földharc, a fegyveres harc, és a pusztakezes küzdelem. A kempo olyan harcművészet, amely nagy hangsúlyt fektet az önvédelmi technikák elsajátítására. A kempos a helyzettől függően el tudja pillanatok alatt dönteni, melyik mozgást alkalmazza, a támadás visszaverésére. Üthet, rúghat, földharcot kezdeményezhet, és dobhatja az ellenfelet. A testi és technikai felkészítés mellett a pszichikai felkészültség is fontos, hiszen vészhelyzetben a leblokkolás helyett, azonnal át tudja látni a helyzetet, és el tudja dönteni a védekezés leghatékonyabb módját.

Tuti menü